New in #28

Elderflower cordial

 photo 4cbaa738-67b8-4612-a485-aa5ca859966e_zps9drrpnpz.jpg photo 181d3076-d65f-4e9c-a933-72cd3e63473e_zps9kwei0mp.jpg

Denne uge er gået med en del arbejde, og så toppede det lige med en omgang migræne i dag…What a week! Nu er der lige en uges arbejde mere, og så står den på ferie :)

Sidste weekend, blev der bl.a. lavet hyldeblomstsaft og denne uge er så gået med at smage resultatet – flere gange! Det blev super godt, og rigtig dejlig læskende her i sommervejret. Så derfor skal der nok laves en ekstra portion igen i morgen!
Hyldeblomsten er ved at være spruget ud og derfor er det også ved at være sidste chance for at lave hyldeblomstsaft. Så skynd jer ud og pluk en masse til at lave saft af!

I får lige min kære mormors opskrift her:

Til ca. en liter hyldeblomstsaft

Ingredienser:
30 blomsterskærme
4 økologiske citroner
1 kg sukker (hvis man hellere vil have saften mørk, kan man bruge 500 g sukker og 500 g brun farin i stedet for 1 kg sukker)
1 liter kogende vand

Tilberedning:
– Skyl blomsterskærmene og klip stilken af (Jo mere stilk der er tilbage, jo mere bittert bliver det)
– Fyld hyldeblomsterne i en gryde el. skål
– Skær citronerne i tynde skiver og læg dem i gryden/skålen
– Tilsæt 1 kg sukker
– Tilsæt 1 liter kogende vand og rør rundt
– Lad saften køle af, inden den sættes i køleskabet i 3 dage
– Si saften (læg gerne et viskestykke i sien, så det kun er saften du har tilbage
– Fyld saften på flaske eller i bøtter

Kan sagtens fryses ned og gemmes til senere. Vi frøs portioner á 2 dl ned, så det passer med, at man bare kan blande det med omkring 7 dl vand (alt efter hvor stærkt man vil have det), og så gør den frosne hyldeblomstsaft det også køligt med det samme ;)

Enjoy!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New in #28