Outfit of the day #2

Maltesers cupcakes

 photo DSC_0636_zpsf71114ed.jpg
I går fejrede vi min morfars fødselsdag i fantastisk vejr – vi nåede helt op på 33 grader – og så stod den på en masse lækkert mad på grillen. Der blev både nydt pulled pork, pulled chicken, spareribs, hotwings, pølser og masser af kartoffelsalat, pastasalat mv. Vi manglede bestemt ikke noget :)

Til dessert fik vi min mormors lækre hjemmelavede is og dertil havde jeg bagt Maltesers cupcakes med marengs frosting – og de kan helt klart anbefales :)

Opskrift til 18 stk.
200 g mel
40 g usødet kakao
280 g sukker
3 tsk bagepulver
lidt salt
80 g blødt smør
2,5 dl mælk
2 æg
2 tsk vaniljesukker
Maltesers

Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 170 grader
2. Pisk mel, kakao, sukker, bagepulver, salt og smør sammen i en skål
3. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål
4. Bland indholdet fra de to skåle sammen og pisk indtil dejen er ensartet
5. Fyld muffinsformene ca. halvt op og læg en Maltesers i midten af hver kage, uden at presse den ned i dejen
6. Bag kagerne i 15-20 minutter og lad dem køle af, inden frostingen kommes på

Marengs frosting
165 g sukker
1/2 dl vand
75 g pasteuriserede æggehvider (svarer ca. til 1 1/2 bæger)

Tilberedning
1. Hæld 150 g sukker i en gryde og tilsæt vandet
2. Læg et termometer i gryden, og lad blandingen koge op til 115 grader UDEN omrøring ved svag/middel varme (hvis du ikke har et termometer, kan du tage lidt sukkervand på fingrene. Sukkeret skal være helt smeltet, så du må ikke kunne mærke sukkeret)
3. Pisk æggehviderne stiv og tilsæt lidt ad gangen resten af sukkeret (15 g)
4. Når sukkervandet er nået de 115 grader, hældes det i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens der piskes ved høj hastighed
5. Bliv ved med at piske til skålen har stuetemperatur og marengsen er fast (det tager omkring 15 minutter)
6. Hæld marengsen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne
7. Pynt kagerne med en Maltesers

Enjoy!

 

2 kommentarer

  • High on Fashion

    Uh det må jeg prøve en dag – tak for tip!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Bjerregaard

      Hej,

      Det var så lidt – De er helt klar værd at prøve :)

      Mvh. Simone

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #2