My weekend #9

Salted Caramel Cheesecake

 photo 71C8BA55-C5DA-42DF-B160-583DD2E216AE_zpsfbzv800c.jpg

I søndags lavede jeg Cheesecake cupcakes med saltkaramel – MUMS! Så bliver det ikke meget bedre – og de skal da helt sikkert også laves en anden gang.

Opskrift på 12 cupcakes (ca.8-9 store cupcakes)

Ingredienser (opskriften er omregnet fra engelske mål)
2,5 dl knuste digestive kiks (ca. 8 kiks)
1,5 spsk. sukker (til bunden)
4 spsk. smeltet smør
110 g Philadelphia smøreost neutral
2,7 dl sukker (til fyldet)
1,5 spsk. mel
2 store æg
1 tsk. vanilje essens
1,75 dl creme fraiche
1,75 dl fløde (38 %)
Saltkaramel sauce

Tilberedning
– Forvarm ovnen til 175 grader (alm. ovn)
– Pisk de knuste digestive kiks sammen med 1,5 spsk. sukker. Hæld det smeltede smør i, og rør indtil det hele er blandet.
– Fordel kiksemassen i 12 papir muffins forme og pres massen godt sammen, så det dækker bunden og er jævnt.
– Bag kiksemassen i 5 minutter og lad dem køle af, mens du forbereder fyldet.
– Bland sukker og mel godt sammen i en skål.
– Hæld blødt smøreost i en anden skål og hæld sukkerblandingen heri.
– Pisk ingredienserne ved lav hastighed indtil det er helt glat.
– Hæld ét æg i af gangen og rør ved lav hastighed, hvor du skraber siderne og bunden af skålen mellem hvert æg.
– Rør vanilje essens, creme fraiche og fløde i blandingen og pisk indtil det hele netop er blandet.
– Bank mod kanten af skålen et par gange, for at fjerne evt. luftbobler.
– Fordel blandingen i muffins formene, så de er næsten fyldte.
– Bages i 20-23 minutter
– Lad kagerne hvile i en time, før de sættes på køl i to timer.
– Herefter smøres saltkaramel eller lignende fyld på toppen (put kun fyld på kagerne lige inden de skal serveres, ellers er det bedst, at opbevare kagerne uden fyld i køleskabet indtil de skal serveres)

Enjoy!

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, er den flotte kobber lysestage lavet af min stedbror. Hvis I er interesseret i lysestagen eller evt. en til fire lys, må I gerne smide mig en mail, for at høre mere om dette. I kan kontakte mig på: simone_bjerregaard@hotmail.com

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My weekend #9