Salted Caramel Cheesecake
I søndags lavede jeg Cheesecake cupcakes med saltkaramel – MUMS! Så bliver det ikke meget bedre – og de skal da helt sikkert også laves en anden gang.
Opskrift på 12 cupcakes (ca.8-9 store cupcakes)
Ingredienser (opskriften er omregnet fra engelske mål)
2,5 dl knuste digestive kiks (ca. 8 kiks)
1,5 spsk. sukker (til bunden)
4 spsk. smeltet smør
110 g Philadelphia smøreost neutral
2,7 dl sukker (til fyldet)
1,5 spsk. mel
2 store æg
1 tsk. vanilje essens
1,75 dl creme fraiche
1,75 dl fløde (38 %)
Saltkaramel sauce
Tilberedning
– Forvarm ovnen til 175 grader (alm. ovn)
– Pisk de knuste digestive kiks sammen med 1,5 spsk. sukker. Hæld det smeltede smør i, og rør indtil det hele er blandet.
– Fordel kiksemassen i 12 papir muffins forme og pres massen godt sammen, så det dækker bunden og er jævnt.
– Bag kiksemassen i 5 minutter og lad dem køle af, mens du forbereder fyldet.
– Bland sukker og mel godt sammen i en skål.
– Hæld blødt smøreost i en anden skål og hæld sukkerblandingen heri.
– Pisk ingredienserne ved lav hastighed indtil det er helt glat.
– Hæld ét æg i af gangen og rør ved lav hastighed, hvor du skraber siderne og bunden af skålen mellem hvert æg.
– Rør vanilje essens, creme fraiche og fløde i blandingen og pisk indtil det hele netop er blandet.
– Bank mod kanten af skålen et par gange, for at fjerne evt. luftbobler.
– Fordel blandingen i muffins formene, så de er næsten fyldte.
– Bages i 20-23 minutter
– Lad kagerne hvile i en time, før de sættes på køl i to timer.
– Herefter smøres saltkaramel eller lignende fyld på toppen (put kun fyld på kagerne lige inden de skal serveres, ellers er det bedst, at opbevare kagerne uden fyld i køleskabet indtil de skal serveres)
Enjoy!
Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, er den flotte kobber lysestage lavet af min stedbror. Hvis I er interesseret i lysestagen eller evt. en til fire lys, må I gerne smide mig en mail, for at høre mere om dette. I kan kontakte mig på: simone_bjerregaard@hotmail.com
Ingen kommentarer endnu