Wednesday wishes #24

DIY: Grow an Avocado tree

img_8095
For et par måneders tid siden, kastede jeg mig ud i et efterhånden ret populært projekt, nemlig at forsøge at få en sten fra en avocado til at spire. Så jeg kunne have et fint avocado træ til at stå herhjemme og pynte. Jeg må ærligt indrømme, at jeg nok var lidt skeptisk og troede ikke det ville lykkes, men men men det gjorde det altså!

Først og fremmest spiste vi avocado til aftensmaden ;) Her gemte jeg så stenen, vaskede den og skrællede den forsigtigt. Næste step er så, at sætte to pinde eller tandstikker (jeg brugte grillspyd) fast midt på stenen. Bunden med den lyse plet skal være nede i vandet, så på hver side skal der være en pind, til at holde stenen på et glas vand.
Pas på med ikke at trykke pindene for langt ind i stenen, den skal bare liiige kunne holde stenen fast.

Derefter fyldes der vand i et glas, så stenen kan balancere på toppen af glasset, hvor pindene holder stenen fast på glassets kant. Stenen skal være halvt dækket til af vand.

Til sidst er der bare at sætte den et sted med masser af lys og skifte vandet engang i mellem, gerne ugentligt. Stenen skal gerne være halvt dækket af vand hele tiden. Herfra begynder stenen at revne, og man kan se en lille spire.
Da stenen havde slået rødder, valgte jeg så at plante den i jord, hvor den nu står og hygger sig i solen, og bladene vokser derud af. En ret dekorativ plante, og så er det jo meget sjovt, selv at lave det fra en avocado.

Har I prøvet at gro jeres eget avocado træ?

img_8190
img_6418
img_7556
img_8093

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wednesday wishes #24