Outfit of the day #71

My guide to Rome

img_7069
Nu er det jo efterhånden en måned siden, at Daniel og jeg var i Rom, men jeg er altså helt kommet fra et indlæg med tips til Rom. Men men men, det laver jeg om på nu :) Jeg har nemlig været i arkiverne og fundet mine tips frem til, hvad der kan anbefales at opleve i Rom. Jeg har samlet diverse tips i dette indlæg, så jeg beklager det billed- og teksttunge indlæg, men jeg håber det kan give lidt inspiration hvis I står og skal af sted til Rom.

De skønne omgivelser på billedet ovenfor, er fra området vi boede i. Nemlig det smukke Travestere, som ligger lidt udenfor centrum af Rom, men det er autentisk, der er hyggelige og farverige små gader og fantastiske spisesteder. Der brugte vi faktisk en del tid på bare at gå rundt og se bygninger, opleve stemningen og selvfølgelig spise! Det er også her Santa Maria kirken ligger. Så det er helt sikkert en bydel, som jeg klart kan anbefale. Det er simpelthen så hyggeligt!

Hvis I har yderligere tips til Rom, må I endelig dele dem nedenfor i kommentarfeltet. Det er bestemt ikke sidste gang turen går til Rom for mit vedkomne, så jeg tager også gerne imod flere tips til hvad der skal ses, opleves og spises :)

I samme omgang vil jeg også lige nævne, at jeg også arbejder på et indlæg med tips til Budapest. Så er der samling på det hele ;) Det indlæg vender jeg stærkt tilbage med.

Først og fremmest kan I se tips til seværdigheder og spisesteder i Rom herunder.

Seværdigheder

fullsizeoutput_fb9
fullsizeoutput_fbc
img_6693
img_6745
img_6732

Palatinerhøjen, Forum Romanum og Colosseum

En ting der selvfølgelig skal ses, når turen går til Rom er Colosseum. Det er et must see! Derudover kan det klart anbefales, at se Palatinerhøjen med de mange ruiner, samt Forum Romanum.

Vi startede ud med, at stå i kø om formiddagen ved indgangen til Palatinerhøjen, da der var mindst kø der. Der kommer man både ind til Palatinerhøjen og Forum Romanum. Men her kan der købes en kombibillet, som også gælder til Colosseum, som ligger lige ved siden af. Så slipper man for den laaaaange kø ved Colosseum. Hermed er det tip givet videre ;)

img_6837

Pantheon kirken

En af de mange oplevelser i Rom, er også at se de storslåede kirken. Heriblandt Pantheon kirken, samt den tilhørende flotte piazza, hvor der altid er mange mennesker og lækre restauranter. Selve kirken er også en speciel oplevelse. Udover de flotte udsmykninger, så er der nemlig også hul i loftet. Det er jo ikke noget man ser de fleste steder.

img_6855

Trevifontænen

Dette sted er nok et af mine favoritsteder i Rom! Det er simpelthen en så flot og jeg har allerede været der flere gange ;) Der er altid mange mennesker, men det er jo også her folk kaster mønter i fontænen, angiveligt for at vende tilbage til Rom. Første gang jeg var i Rom, kastede jeg også en mønt i, og her i april var jeg så vendt tilbage. So far so good! Men jeg kastede selvfølgelig også en mønt i denne gang, så må vi se om det virker ;)

fullsizeoutput_fc1
fullsizeoutput_fc2
fullsizeoutput_fc4

Sankt Peters Kirken og Castel Sant’ Angelo

En stor del af turen til Rom, er selvfølgelig også besøget i Vatikan staten, for at se den smukke Sankt Peters Kirke. Det er et smukt syn! I april var vi dog kun på Sankt Peters pladsen, og ikke i kirken, da der var aaaalt for lang kø i påsken. Men heldigvis havde vi begge været inde i kirken før, og det er virkelig noget der kan anbefales.

Hvis I tager ind og se kirken, kan det desuden anbefales at tage turen op i kuplen, for at få et flot syn ned i kirken, men samtidig også for at få udsyn og Rom og Sankt Peters pladsen oppefra.

img_6925
img_6938

Den Spanske trappe og Villa Borghese

Den spanske trappe er altid fyldt med mennesker, og det er skønt at sætte sig på den flotte trappe og bare nyde omgivelserne, derudover fører trappen også til den fineste (og nok også dyreste!) shopping gade, nemlig Via Condotti, hvor man bl.a. kan finde Gucci. Så hvis man har lyst til shopping, er området omkring Den Spanske trappe et godt udgangspunkt. Via Condotti fører nemlig til Via del Corso, hvor man både finder bl.a. Mango, Zara.

Da vi var ved Den Spanske trappe gik vi videre op til Villa Borghese, som en er flot have midt i Rom. Her sad vi og nød solen ved en af de flotte søer.

Spisesteder

fullsizeoutput_fbe

Cajo & Gajo – Piazza di San Calisto 9A, Piazza San Calisto 10

Det bedste spisested vi oplevede i Rom, og så endda i smukke Travestere. Her fik vi hjemmelavet pasta i hyggelige omgivelser. Bestemt et besøg værd, hvis I er i Rom. Mums!!

img_6940

Ivo a Travestere – Via di San Francesco a Ripa 158

Et rigtig lækkert pizzasted! Desværre havde de ret travlt, da vi var der, så betjeningen var måske ikke den hurtigste vi oplevede i Rom. Men pizzaen var altså ret god!

img_7365

Pompi – Viale Guglielmo Marconi 149

Pompi var vores morgenmad sted, da det var ret tæt på vores hotel, så ikke centralt i Rom, men alligevel et besøg værd. De har nemlig en fantastisk tiramisu! Desuden laver de selvfølgelig en fantastisk kaffe, og så fik vi vist også spist en cornetti (croissant lignende) eller to med chokolade her.

img_7182

The Mirror – Piazza Sidney Sonnino, 49 – Skøn restaurant med pasta, pizza og risotto

Italiensk is – Gelato

Det er ikke en hemmelighed, at jeg er kæmpe fan af det italienske køkken, men ikke mindst deres is! Heldigvis har vi en butik her i Holstebro, hvor de laver den bedste italienske is, men nu hvor jeg var i Rom, skulle jeg selvfølgelig også have en masse italiensk is. Mindst én per dag ;) Og det fik jeg bestemt også. Endda et par stykker som kan anbefales, hvis I nu skal afsted på is jagt.

img_7166
img_7165

Giolitti – Via degli Uffici del Vicario, 40

En af de bedste is, som vi fik i Rom. Mums! Og vi var ikke de eneste, der havde hørt om steder, der var mange i kø for at få is og kager her. Heldigvis tog det ingen tid at få betjening.

img_6848

Ciuccula – 34 Via dei Pastini, Piazza Della Rotonda

En rigtig hyggelig gelato forretning, med masser af smagsvarianter. Det er faktisk anden gang jeg besøger denne forretning, da jeg også var netop her ved mit første besøg i Rom. Så det var ret sjovt, at besøge butikken igen, og isen er stadig god :) Desuden ligger den lige ved Pantheon kirken, så det er en ret hyggelig plads at få en is ved.

img_6747

Gelateria ai Cerchi – Via Dei Cerchi 61

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #71