Homemade Toffifee

I forrige weekend kastede jeg mig ud i, at lave hjemmelavede toffifee. Jeg er i forvejen ret glad for de “rigtige” toffifee, men den hjemmelavede version er nu heller ikke så ringe ;) De smagte helt sikkert af en portion mere.
Opskriften er HER fra, og der er også en god video som kan følges.
Jeg lavede 24 stykker, og havde en god rest tilbage af karamellen, som jeg satte på køl og efterfølgende lavede dem til stykker af karamel, som blev pakket ind. Hvis I allerede har flere forme, kan I selvfølgelig lave flere toffifee og så skal I justere mængden af chokolade og hasselnødder nedenfor.
Ingredienser:
Først og fremmest skal man helst anvende en silicone form, da det er nemmere at tage toffifee ud af formen til sidst, samt et sukkertermometer, som kan måle over 100 grader.
100 g smør
2 dl fløde
1 dl lys sirup
250 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Nutella
Hasselnødder (1 pr. toffifee samt til pynt. Jeg brugte omkring 30)
Mørk chokolade til pynt (jeg brugte omkring 60 g)
Tilberedning:
– Smelt smøret ved middel varme i en gryde – kig jævnligt til det, så det ikke brænder på.
– Tilsæt fløde, lys sirup, sukker og vaniljesukker og kog massen til det er 124 grader varmt. Temperaturen er rigtig vigtig for konsistensen, derfor måles der løbende med et sukkertermometer.
– Fordel karamelmassen i siliconeformen og sæt den på køl i ca. 20 minutter.
– Mærk på massen, om den er kølet nok ned. Når du kan trykke et hul i karamellen, og det ikke flyder sammen igen, kan du arbejde videre med de lækre toffifee.
– Tryk et hul i hver toffifee.
– Fyld lidt nutella i hver toffifee og tilføj derefter en hasselnød i hver.
– Stil dine toffifee på køl igen i ca. 15 minutter, så nutellaen kan stivne.
– Smelt chokoladen over vandbad.
– Når dine toffifee har været på køl hæles chokoladen over hver toffifee og pyntes med hakkede hasselnødder.
– Til sidst stilles de på køl indtil chokoladen har sat sig, og så er de ellers klar til servering.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu