Wednesday wishes #20

Homemade chocolate sweets

fullsizeoutput_d85
I tirsdags havde vi besøg af et vennepar, hvor vi bl.a. skulle have planlagt nytårsaften lidt nærmere. Desuden kastede vi os ud i at lave hjemmelavede flødeboller. Mums! Jeg er stor fan af hvid chokolade, så vi skulle selvfølgelig forsøge os med flødeboller med hvid chokolade. For at give den søde chokolade lidt modspil, var hindbærskum et naturligt valg. Opskriften på disse blev lavet ud fra Twin Foods lækre flødeboller, men hvor vi lavede nogle småjusteringer, da vi blandt andet også ville lave de klassiske flødeboller med sødt skum og mørkt chokolade. Selvom der måske er et par skønhedsfejl her og der, og lidt for hårde bunde, blev de ret så gode! Det er nu heller ikke sidste gang, at jeg vil kaste mig ud i at lave flødeboller.

Til ca. 26 flødeboller brugte vi følgende:
Bunde
250 g marcipan

Skum
250 g sukker
110 g glukosesirup
75 g vand
140 g æggehvider
15 g sukker
10 g frysetørret hindbær (+ lidt ekstra til pynt)

Overtrækhellere for meget smeltet chokolade end for lidt ;)
Ca. 300 g mørk chokolade
Ca. 300 g hvid chokolade

Tilberedning:
– Rul marcipanen og del derefter marcipanen i ca. 26 stykker. Så du har 26 runde bunde med ca. 5 mm tykkelse, alt efter hvor meget marcipan du vil have i bunden ;)
– Bag marcipanen i ovnen på 180 grader i ca. 8 minutter, men hold godt øje med dem imens, da de nemt (!!) bliver for hårde. Lad dem køle af inden skummet sprøjtes på.
– Kog 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde til blandingen er 117 grader varm.
– Pisk samtidig de 15 g sukker og æggehviderne stive i en skål/køkkenmaskine.
– Når blandingen har en temperatur på 117 grader tages den af varmen og hældes forsigtigt ned i æggehvideblandingen i en tynd stråle, mens der stadig piskes.
– Når det hele er blandet piskes der i yderligere 10 minutter eller til blandingen er fast. Hellere for meget end for lidt, da det skal kunne bære chokoladen efterfølgende.
– Del blandingen i to, kom en i en sprøjtepose (til den klassiske flødebolle) og i den resterende masse tilsættes 10 g knuste frysetørrede hindbær, som nu kun er en fin støv. Rør godt rundt, og efterfølgende er hindbærskummet klar til at komme i den hvide flødebolle.
– Når begge slags skum er klar, skal de sprøjtes på marcipanbundene (halvdelen med hvid skum og halvdelen med hindbærskum). Sørg for at holde sprøjteposen et sted, og ryk langsomt sprøjteposen opad indtil flødebollerne har den ønskede højde.
– Lad flødebollerne stå i ca. 60 minutter inden de skal overtrækkes med chokolade.
– Smelt den mørke chokolade over vandbad og overtræk de klassiske flødeboller med den hvide skum.
– Smelt den hvide chokolade over vandbad og overtræk flødebollerne med hindbærskummet, og pynt efterfølgende med frysetørret hindbær.
– Lad flødebollerne tørre og så er de klar til servering.

Enjoy!

fullsizeoutput_d86 fullsizeoutput_d87 dsc_8505 fullsizeoutput_d8b fullsizeoutput_d92

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wednesday wishes #20