Sunday

Homemade donuts

DSC_4928 DSC_4931 DSC_4933 DSC_4939 DSC_4940

Doughnuts eller donuts? Disse lækkerier kan kaldes begge dele, men smager heldigvis ens – og intet mindre end fantastisk! Jeg synes altså, en donut fra eksempelvis Dunkin’ Donuts kan være noget så god, men eftersom jeg godt kan være en smule klodset, så er det nok ikke lige varm olie jeg skal kaste mig ud i herhjemme ;) Derfor blev jeg meget glad for, at finde en donuts form fra Copenhagencakeshop, hvor man kunne bage lækre donuts i ovnen. Det er ikke det samme som de donuts der ryger i den varme olie, men jeg synes nu det er et rigtig godt alternativ! Jeg synes de bliver rigtig gode og jeg glæder mig til at bage mange, mange flere ;) Så skal der bare eksperimenteres med flere forskellige slags pynt og toppings.

Opskriften (til ca. 6 store donuts) er fra Copenhagencakes:

Ingredienser
150 g mel
110 g sukker
En knivspids salt
1 1/4 tsk. bagepulver
1 æg
1 tsk. citronsaft
1,2 dl mælk
1 1/2 spsk. smeltet smør

Tilberedning
– Tænd ovnen på 220 grader (almindelig ovn)
– Bland mel, sukker, salt og bagepulver i en skål
– Pisk ægget let i en anden skål
– Bland citronsaft og mælk sammen i en tredje skål
– Tilsæt blandingen af mælk og citronsaft, æg og det smeltede smør til mel blandingen og rør indtil dejen er ensartet (jeg brugte en køkkenmaskine til at røre det hele sammen)
– Smør donut formen godt
– Fyld dejen i formen – hullerne skal maks. være halvt fyldte, da dejen hæver!
– Bages nederst i ovnen i ca. 6-8 minutter. Hold løbende øje med dem og tag dem ud, når dejen er fast og begynder at blive gyldne i toppen. Mine donuts fik omkring 8 minutter.

Når de fine donuts er kolde, kan de tages ud af formen og pyntes. Jeg brugte “bare” smeltet mørk chokolade, hvor jeg dyppede disse donuts i og efterfølgende pyntede dem med chokoladekrymmel.

Enjoy!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunday