Wednesday wishes #5

Raspberry delights

 photo DSC_2613_zpse8cb8511.jpg
 photo DSC_2557_zpsacc3ee35.jpg
 photo DSC_2568_zpsc3aa9e2d.jpg
 photo DSC_2571_zps921d02cf.jpg
 photo DSC_2614_zpsf70c7d38.jpg
I weekenden forsøgte jeg mig for første gang med, at lave hindbærsnitter. Godt nok blev de ikke så kønne, men jeg trøster mig med, at det var første forsøg ;) Og det vigtigste af alt – de smagte fantastisk!
Jeg synes altså det kan være godt med en simpel hindbærsnitte engang i mellem, og derfor har jeg også altid gerne villet prøve at lave dem. Ja, ovenfor ser I så mit første forsøg, men bestemt ikke det sidste! Desuden ville det nok også hjælpe, hvis jeg fik købt en kagerulle snarest – det er for dårligt, at jeg ikke ejer det ;)

Opskrift (ca. 11 stk):
Dej:
1/2 vaniljestang
70 g flormelis
1 tsk bagepulver
150 g stuetempereret smør
250 g hvedemel
1/2 dl vand

Fyld:
200 g hindbærmarmelade

Pynt:
200 g flormelis
Vand
Topping – evt. frysetørret hindbær el. ‘Tivoli’ krymmel.

Tilberedning:
1. Forvarm ovnen til 190 grader.
2. Del vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud fra den ene halvdel.
3. Mas vaniljekornene sammen med lidt flormelis med kniven, så kornene skilles ad (på denne måde, laver du nemt din egen vaniljesukker).
4. Ælt den hjemmelavede vaniljesukker sammen med det resterende flormelis, hvedemel, bagepulver og smør. Jeg brugte køkkenmaskinen, og det fungerede fint!
5. Tilsat vand og ælt indtil dejen er glat.
6. Sæt dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
7. Rul dejen ud på bordet i ekstra hvedemel, til dejen er ca. 3 mm tyk (som I kan se, var min dej tykkere – men øvelse gør mester).
8. Udstik cirkler af dejen (eller anvend en anden form). Husk du skal bruge to per hindbærsnitte, så i mit tilfælde lavede jeg 22 cirkler.
9. Læg cirklerne på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem i ca. 8 minutter. De færdige bunde, må gerne virke lidt halvbagte.
10. Spred halvdelen af cirklerne ud på bordet, og fyld ca. 1 tsk (eller passende mængde) hindbærmarmelade på og fordel på bunden. Læg derefter “låg” på.
11. Lad hindbærsnitterne køle af.
12. Pynt med glasur og andet topping.

Enjoy!

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wednesday wishes #5