Chocolate buns & caramel
I denne uge lavede jeg både chokoladeboller og lækre karameller, sammen med en sød veninde. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg begiver mig ud i dette! Især karamellerne – de blev tilpas bløde, så der ikke ryger en tand, når man spiser dem ;)
50 g gær
100 g smør
4 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
2 spsk sukker
2 æg
800 g mel
100 g mørk chokolade
Æg til pensling
Tilberedning:
– Smelt smørret og bland det med kærnemælken
– Bland gæren deri og rør til den er opløst
– Rør salt, sukker og æg deri
– Ælt mel i dejen lidt af gangen til dejen er som tyk grød og ælt chokoladen i
– Ælt resten af melet i lidt af gangen til dejen er mættet og klistret (ælt den grundigt i 10 minutter – 5 minutter i røremaskine)
– Lad dejen hæve tildækket i 1 time
– Del dejen i 14 stykker og form dem til boller
– Lad bollerne efterhæve i 30 minutter
– Pisk et æg sammen og pensel bollerne
– Bollerne bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 12 minutter
Karameller
1 ds. kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker (jeg brugte 100 g rørsukker og 50 g mørk muscuvado sukker)
Lidt havsalt
Evt. hakkede mandler, hasselnødder, pistachie nødder el. lign.
Tilberedning:
– Smelt alle ingredienserne i en gryde ved svag varme, indtil sukkeret er smeltet
– Når smørret er smeltet og sukkeret er opløst, skrues der op for varmen (der skal røres konstant)
– Massen skal koge i 10-15 minutter, og massen skal skifte farve
– Hæld massen i en firkantet form beklædt med bagepapir
– Massen skal afkøle i køleskabet i ca. 4 timer inden den skæres ud
– Når massen er størknet og kold, fjernes den fra formen ved at løfte i bagepapiret
– Skær karamellen ud i passende stykker og pak dem ind enkeltvis i bagepapir eller dyp dem i chokolade
Enjoy!
Ingen kommentarer endnu